Brussel·les ha multat Facebook amb 110 milions d´euros per "oferir informació incorrecta o enganyosa" durant la investigació de la Comissió Europea sobre la seva compra de WhatsApp. Quan Facebook va notificar l´adquisició de WhatsApp, el 2014, va assegurar a la CE que no podria establir un vincle automàtic entre els comptes dels usuaris de la xarxa social i els del sistema de missatgeria. Amb tot, el 2016 WhatsApp va anunciar la possibilitat de vincular els números de telèfon dels seus usuaris als comptes de Facebook. El desembre passat la CE va plantejar la qüestió al gegant californià i aquest dijous ha confirmat que "a diferència del que va dir Facebook el 2014", la possibilita "tècnica" de vincular els comptes ja existia llavors i no es va notificar.

"La decisió d´avui envia un clar missatge a les empreses de que han de complir amb tots els aspectes de les normes de fusions de la Unió Europea, inclosa l´obligació d´oferir informació correcta", ha assegurat la comissària de la Competència, Margrethe Vestager. Segons Vestager, la multa és "proporcionada" i "dissuasiva". "La Comissió ha de poder prendre decisions sobre els efectes de les fusions en la competència empresarial amb un coneixement total i acurat dels fets", ha reiterat.

La Comissió Europea ha remarcat, tot i la multa, que la possibilitat de vincular els comptes dels usuaris no hagués impossibilitat la fusió entre WhatsApp i Facebook, que va ser avalada per Brussel·les.

D´altra banda, la decisió d´aquest dijous no està relacionada amb les investigacions en marxa sobre qüestions de privacitat, protecció de dades o consum derivades de la política de vinculació de comptes de WhatsApp i Facebook.