Cinc professors i quatre monitors amb titulació de socorrisme es trobaven a la piscina de Ripoll en el moment en què una nena de quatre anys ha mort ofegada. Així ho han assegurat el delegat territorial d'Ensenyament, Josep Polanco, i l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, que ha explicat a més que hi havia dues persones de manteniment i diversos usuaris quan han tingut lloc el tràgic accident. De fet, alguns d'ells amb formació mèdica han col·laborat en els primers auxilis. "Lamentablement, no sabem perquè, ningú s'ha adonat d'aquesta fatal circumstància. Ningú no ha vist res, ni sentits crits ni cap moviment d'aigua", ha detallat Munell. L'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, ha anunciat que l'Ajuntament ha decretat tres dies de dol per la mort de la menor, que residia al municipi. Tant aquest Poble com Ripoll han suspès totes les activitats previstes per a aquest cap de setmana i les seves banderes onejaran a mitja pal. El departament d'Ensenyament està oferint suport psicològic al personal de l'escola Pirineu, on la nena cursava P4.

Ningú s'explica com s'ha ofegat la nena de 4 anys de l'escola Pirineus de Campdevànol aquest divendres mentre feia una activitat escolar de natació. En el moment del succés fins a nou persones, entre professors i socorristes vigilaven l'activitat dels menors. L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, reconeix que "ningú se n'ha adonat, ni han sentit crits, ni xipolleig a l'aigua", cosa que fa més estranya la mort de la petita.

A banda dels cinc professors i els quatre monitors socorristes, també hi havia diversos usuaris de la piscina que tampoc s'han assabentat del succés. Una tragèdia que ha colpit al poble de la petita, Campdevànol.

El seu alcalde, Joan Manso, assegura que estan "profundament consternats" i que només els queda donar "tot el suport" a la família de la nena i a l'escola on estudiava. "És un moment de profunda tristesa i ara hem de deixar passar el temps i que es facin totes les anàlisis pertinents", ha aclarit Manso.

Fins a Campdevànol s'hi ha desplaçat el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Josep Polanco, que ha lamentat la mort de la petita. Polanco ha deixat clar que des del departament volen "saber de principi a fi què ha succeït i com ha succeït".

Des d'Ensenyament estan donant suport psicològic tant a la família de la nena com als monitors i professors que estaven a la piscina en el moment en què han succeït els fets.

Tot plegat ha passat a quarts de dotze del migdia quan els monitors ja recollien, s'han adonat que la petita no era amb el grup i l'han vist surant a la piscina. Els serveis d'emergència entre els que hi havia Mossos d'Esquadra, Policia Local i Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat fins el recinte, al carrer Concepció Deucloux, de Ripoll. Quan hi han arribat, però, no han pogut fer res per salvar la vida de la petita.

La menor estava fent una activitat de natació juntament amb una vintena de companys de P4 de l'escola. Es tracta d'uns exercicis habituals i que els alumnes han anat realitzant durant tot el curs. De fet, aquesta piscina dona servei a diverses escoles del Ripollès. Per això, Munell ha fet una crida a no criminalitzar els fets i evitar que les activitats extraescolars dels nens se'n ressentin.

Suspenen els Jocs Esportius Escolars de Catalunya

Una de les mesures que s'han pres en senyal de respecte per la mort de la petita ha estat suspendre els Jocs Esportius Escolars de Catalunya que s'havien de celebrar aquest dissabte a Ripoll. El seu alcalde també ha anunciat que les banderes onejaran a mig pal.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Campdevànol ha decretat tres dies de dol oficial al poble i també farà onejar les banderes a mig pal.