La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil creia que el Partit Popular de Madrid va usar diners públics d'una subvenció destinada al desenvolupament de cursos, que finalment no es van impartir, per sufragar una part de la campanya electoral de les eleccions generals del 2008.

En un informe del sumari del cas Púnica, l'institut armat apunta que el PP madrileny va poder facturar operacions fictícies amb la fundació de la Comunitat de Madrid Fundescam «com la celebració de cursos que no s'haurien realitzat» i l'import aniria realment destinat a les «despeses electorals de les eleccions generals de l'any 2008».

D'altra banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, haurà de comparèixer a la comissió de corrupció del Parlament autonòmic per explicar dos informes de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en què se li atribuïen indicis de delictes de suborn i prevaricació.

La compareixença de Cifuentes serà previsiblement el 2 de juny i hi haurà de donar compte de l'adjudicació dels contractes de la cafeteria del Parlament autonòmic en els anys 2009 i 2011 al grup Cantoblanco de l'empresari Arturo Fernández.