El president dels EUA, Donald Trump, abordarà amb els líders de l'OTAN el 25 de maig la despesa en Defensa i el terrorisme, dues prioritats per a la seva Administració, i es reunirà per primera vegada amb les institucions de la UE, que esperen conèixer de viva veu els seus objectius en la relació amb Europa.

Trump visitarà la capital comunitària dins de la seva primera gira internacional, que també el portarà a l'Aràbia Saudita, Israel i Itàlia, on, entre altres actes, participarà en la cimera del G-7, que se celebrarà a la ciutat de Taormina (Sicília).

L'arribada del president nord-americà a Brussel·les, seu de l'OTAN i de la Unió Europea (UE), és prevista per al dimecres 24 de maig cap a les 16.00 hores (14.00 GMT), quan l'Air Force One ater-rarà a l'aeroport militar de Melsbroeck de la capital belga, segons el diari Le Soir.

Durant la seva estada, s'allotjarà amb la seva dona, Melania, a la residència de l'ambaixador nord-americà a Bèlgica.

La presència de Trump aquests dies a Brussel·les s'ha de lligar a la cimera de l'Aliança Atlàntica organitzada per donar-li la benvinguda, com és tradicional en aquesta organització amb l'arribada de cada nou president nord-americà al càrrec.

En aquesta cita els líders dels 28 països aliats abordaran la necessitat de tenir plans clars abans de final d'any per complir el seu compromís.