«Si em preguntes què prefereixo, si 23 anys d'un President de la Generalitat first class, de primera divisió com el que hem tingut, i el petit pecat que hem hagut de mantenir per una herència» o renunciar a aquest President de la Generalitat, «jo em quedo la primera opció», va dir Josep Pujol, el tercer fill de Jordi Pujol i Marta Ferrusola, en una entrevista a Catalunya Ràdio. «La gent de Catalunya decidirà si el que ha fet Jordi Pujol per aquest país ha pagat la pena o no», va afegir.

També va afirmar que, «òbviament, no puc posar la mà al foc» perquè el seu germà Jordi, conegut com a Júnior, no hagi comès algun delicte en els seus negocis, ja que «no sé exactament què fa» amb les seves inversions. Va assegurar que, després de repartir-se l'herència que els va llegar a ell, a la seva mare i als seus germans el seu avi Florenci, pare de l'expresident de la Generalitat, «nosaltres no rebem res del Jordi, que fa els seus negocis i fa les seves inversions», uns moviments que no coneix perquè «mai no hem parlat de feina entre nosaltres».

Encara que va admetre que alguna vegada ell i Júnior «hem fet junts coses petites, el cor del seu negoci no el conec», va insistir Josep Pujol, que va negar, però, que la seva família formi «un clan, una màfia o una organització criminal». Va corroborar que els diners que tenia la família a Andorra procedien de la fortuna del seu avi, uns «negocis grisos» dels quals «encara que no ho sabem tot», que va fer als anys 70 amb operacions de compravenda de divises», ja que era corredor de borsa, mentre que el seu pare va fer la seva pròpia fortuna i el 1979, un any abans de ser President de la Generalitat, «va ser la tercera persona que va fer la declaració de renda més alta de tot Catalunya».

Josep Pujol va dir que a la carta de l'«avi Florenci» dirigida a la seva mare i als seus germans on els deixa l'herència «hi falten unes pàgines que la meva mare va destruir fa uns anys perquè no volia que hi hagués cap traçabilitat sobre aquest tema». Va reconèixer que la família volia que aquests diners, inicialment dos milions de dòlars, es mantinguessin ocults perquè «no podíem explicar que els fills del President de la Generalitat tenien diners a Andorra».

Josep Pujol va assegurar que el document en el qual Marta Ferrusola s'hauria referit a si mateixa com a «mare superiora», ella «no el reconeix» i «és en part fals», ja que, va assegurar, quan es donen instruccions a un banc a l'estranger «ningú firma» aquest document, sinó que s'escriu un codi identificable per l'entitat.