La líder del PSC al Congrés, Meritxell Batet, ha assegurat aquets dilluns que l'oposició del PSOE té "molta més contundència i legitimitat" després de la victòria de Pere Sánchez a les primàries, i ha instat podem a "retirar" la seva moció de censura contra Mariano Rajoy, ja que és "el més sensat".

En declaracions a Rac 1, Batet ha admès que és "anòmal" que el líder del partit no sigui diputat -ja que Sánchez va abandonar el seu escó després de la seva dimissió com a secretari general a l'octubre-, però ha recordat que "la política es fa des de molts costats i el missatge polític ho pot transmetre des de fora del Parlament ".

És per això que ha demanat al grup parlamentari socialista que "treballi colze a colze amb el secretari general" i segueixi fent "la política d'oposició que ja estem fent, ara marcada amb molta més contundència i legitimitat", ha assenyalat Batet, que ha considerat que "hi ha diputats amb capacitat" de ser portaveus al Congrés, després de la dimissió ahir d'Antonio Hernando.

Batet ha al·ludit així mateix a Units Podem i ha assegurat que "si realment vol el que diu voler, si el seu objectiu és canviar la presidència del Govern i que Rajoy no continuï, hauria de retirar la moció de censura" que va presentar aquest partit la setmana passada.

"Quan es presenta una moció s'ha d'haver fet la feina de parlar amb els grups per intentar que prosperi, si no és una qüestió simbòlica i ganes de ser protagonista. El més sensat seria retirar-la", ha dit Batet, que sobre si el PSOE impulsarà una moció pròpia, ha apuntat que Sánchez i la nova direcció tindran "temps per meditar-ho i poder-ho fer" si es decideix.

Sobre Susana Díaz, ha afirmat que va estar "correcta i respectuosa" en el seu discurs després de la derrota, tot i que "podria haver estat una mica més generosa", però en tot cas ha considerat que "hi ha bases per començar a treballar" i "ganes de sumar i entesa ", ja que" mostrar compromís amb el partit és mostrar-ho amb el secretari general ".

"En unes primàries no es pot pensar en termes de guanyadors i perdedors, perquè tots estem en el mateix vaixell, tots volem el mateix objectiu. Ha acabat el procés, que és veritat que ha estat dur i aspre, però hora tenim fer un esforç de cosir i sumar ", ha afegit la dirigent del PSC i diputada al Congrés.

Finalment, sobre la conferència d'avui a Madrid del president català, Carles Puigdemont, Batet ha opinat que és "important escoltar" i "està molt bé que ell faci aquest exercici a Madrid", però "és el moment de dialogar i posar en comú, no de monòlegs paral·lels. Seria millor que ens asseguéssim seriosament els partits i poguéssim començar a caminar en una direcció comuna ".