La investigació del cas de la nena ofegada en una piscina de Ripoll avança i els Mossos d'Esquadra han decidit imputar dues persones pels fets.

Es tracta de la monitora - socorrista que vigilava la piscina en el moment del tràgic succés i el responsable de les instal·lacions, que depenen de l'ajuntament de Ripoll.

Ambdós han quedat acusats de ser els presumptes autors d'un homicidi imprudent greu amb resultat de mort. La menor, alumna de l'escola Pirineu de Campdevànol (Ripollès), feia un curset de natació amb altres nens de la seva classe. Cap a quarts de dotze, quan els monitors ja recollien, es van adonar que la petita no era amb el grup i la van veure surant a la piscina.

L'atestat dels Mossos de la comissaria de Ripoll ha entrat avui en mans dels jutjat únic de Ripoll. Ara serà el magistrat que haurà de decidir si obre deligències sobre el cas i cita a declarar els dos investigats pels Mossos d'Esquadra.

Tot i això, el jutjat de Ripoll ja va obrir diligències de guàrdia el divendres en relació a aquesta mort per autoritzar la pràctica de l'autòpsia. Que va mostrar que la criatura havia mort ofegada.Els mestres no són responsables

Els Mossos han conclòs que la responsabilitat recau en aquestes dues persones i no pas als mestres. I és que es considera que els mestres fan suport a l'activitat i no són els responsables del què passa a l'aigua. Cosa que en canvi, sí que era responsable la monitora - socorrista que havia de vigilar la piscina on la menor es va ofegar aquest divendres al migdia.

Els agents han arribat a aquestes conclusions després que des del mateix dia dels fets i dissabte escoltessin a mestres, monitors i responsables de l'activitat.

El pare de la menor ahir va demanar explicacions pels fets, que van acabar amb la petita Mireia de només quatre anys.

L'Ajuntament mostra "plena confiança" en els dos treballadors

L'Ajuntament de Ripoll ha emès un comunicat on mostra "plena confiança" en els dos treballadors municipals a qui la policia acusa d'homicidi imprudent per la mort d'una nena de 4 anys divendres passat a la piscina del municipi. Es tracta del responsable de la piscina municipal de Ripoll i d'una de les monitores que vigilava els petits, durant una activitat escolar de natació.

L'ajuntament demana, a més, que es respecti el dret a la presumpció d'innocència a l'espera del que dictamini el jutjat de Ripoll, que encara no ha imputat ningú. D'altra banda, des del consistori es posen a disposició dels jutges per tal de contribuir a esclarir els fets "al més aviat possible".