El responsable de la piscina de Ripoll on divendres passat va morir ofegada una nena de quatre anys mentre participava en una activitat extraescolar, està acusat d'homicidi imprudent greu amb resultat de mort, així com una de les monitores.

Segons informen els Mossos d'Esquadra, l'atestat que es va traslladar ahir al jutjat d'aquesta localitat gironina recull aquesta doble acusació. L'autòpsia que es va fer al cadàver va confirmar que la menor va morir ofegada, amb la qual cosa es descarta que hagués patit cap altre tipus d'afectació a l'aigua.

L'accident va tenir lloc en el marc d'una activitat extraescolar de natació en la qual participava l'escola Pirineus de Campdevànol, localitat veïna de Ripoll. Cinc professors i quatre monitors estaven al càrrec del grup en el moment de l'accident, i dos treballadors més de la piscina encarregats de manteniment també eren al lloc, així com usuaris de la instal·lació.

Els alcaldes de Ripoll i Campdevànol, Jordi Munell i Joan Manso, van ratificar el mateix divendres amb el director dels Serveis Territorials d'Educació, Josep Polanco, que aquest nombre de persones complia amb el que exigeix la normativa per a aquest tipus de casos.

El municipi de la nena que va morir va decretar el dia del succés tres dies de dol oficial, i Ripoll va suspendre els Jocs Esportius de Catalunya, que havia d'organitzar el cap de setmana, en senyal de respecte.