El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, va anunciar que el seu departament començaria a estudiar la informació d'El País sobre l'esborrany de la Llei de transitorietat jurídica de Catalu-nya. En una entrevista a Los Desayunos de TVE, Maza va admetre que és precipitat pronunciar-se sobre una «filtració» i va qualificar la Llei de transitorietat com quelcom «sorprenent» i «estrany en un estat de dret».

Amb tot, va afirmar que reuniria la cúpula de la Fiscalia amb «celeritat» per decidir si adopta algun tipus de mesura preventiva o d'investigació.

Dimarts passat Maza va ordenar a la Fiscalia de Catalunya la presentació d'una querella al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el secretari general d'aquest departament, Francesc Esteve, per haver iniciat els tràmits per a la compra de les urnes del referèndum.

Maza -que va ser reprovat pel Congrés juntament amb el ministre Rafael Catalá i el fiscal anticorrupció Manuel Moix- també va insistir que ell no va rebre «cap pressió» en el marc de les investigacions sobre els escàndols de corrupció que afecten el PP, i va assegurar que a l'Estat «hi ha divisió de poders». «Només cal veure els mitjans de comunicació per veure que la divisió de poders funciona», va dir, i si ell rebés pressions «ho denunciaria i actuaria».