Els dos periodistes del diari Público Patricia López i Carlos Enrique Bayo van sostenir ahir que hi havia «una policia política» a Espanya, una opinió que van traslladar a la comissió d'investigació del Parlament sobre l'anomenada operació Catalunya.

A l'esmentada comissió, els dos periodistes, que van fer pública una gravació entre l'exministre Jorge Fernández Díaz i l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso, van explicar davant les preguntes dels diputats com es va desenvolupar la seva investigació.

Bayo va afirmar que, amb posterioritat a la difusió de la gravació, que va arribar a les seves mans en «un sobre anònim» i en el format d'un « pen drive», van tenir constància que l'«àudio» va ser gravat «a dins del ministeri de l'Interior», i el va atribuir a «la policia política» que des de fa molts anys, va dir, hi ha a Espanya i que «actua com una policia paral·lela» a l'oficial.

Els dos periodistes, que van declarar en qualitat d'«experts» davant la comissió d'investigació, van coincidir a assenyalar que l'esmentada «policia paral·lela» no només actuava com a «policia política» en casos com aquest, sinó que la seva activitat abraça molt més perquè també «a vegades va treballar al servei d'alguns milionaris», va precisar Bayo. Segons l'opinió de la periodista Patricia López, l'anomenada operació Catalunya en realitat hauria de denominar-se «operació clavegueres de l'Estat», perquè a Espanya «hi ha policies que investiguen delictes seguint les lleis».