El fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled, que ha portat el cas del 9-N i el del saqueig del Palau, ha estat nomenat conseller de Justícia en la representació permanent d'Espanya davant la UE, càrrec que ocuparà a Brussel·les un cop acabi el judici per l'espoli.

El BOE publicava ahir el nomenament d'Ulled com a conseller de Justícia, que ha aconseguit el càrrec al qual aspiraven set persones gràcies als mèrits que li atorga la seva experiència internacional en l'Oficina Europea de lluita contra el Frau i la Comissió Europea. Ulled, que des del 2005 era fiscal anticorrupció a Barcelona, afronta el nou càrrec com un parèntesi voluntari de la seva carrera al ministeri públic, després d'anys en la palestra mediàtica on ha tingut a les mans la querella pel 9N, el cas Palau o el cas Hisenda que va acabar amb l'expresident del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez, a la presó. A més de la seva experiència a anticorrupció, Ulled va treballar durant dos anys a l'Oficina Europea contra el Frau a Varsòvia i anualment ha treballat en consultories i anàlisi en justícia penal i anticorrupció encarregats per la UE, el que l'ha obligat a viatjar a països com Bulgària i Romània.

Membre de la Unió Progressista de Fiscals (UPF), de la qual en va ser portaveu, Sánchez Ulled va tenir a les mans la responsabilitat de ser el fiscal de guàrdia a Barcelona el 9N, i el seu criteri, favorable a investigar però sense retirar les urnes, va ser el que va defensar el ministeri públic a tots els jutjats catalans on es van interposar denúncies per la votació.