L'Aeroport de Barcelona-el Prat tindrà 144 agents extra de la Policia Nacional abans de l'inici de la temporada d'estiu, així com 80 nous aparells verificadors -50 manuals i 30 automàtics, els anomenats ABC-, per evitar les cues al control de passatgers.

Ho va anunciar el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, després de reunir-se al Prat amb els consellers de Territori i Empresa, Josep Rull i Jordi Baiget; la directora de l'aeroport, Sònia Corrochano; i el tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, entre d'altres. La trobada, en què van coincidir per primera vegada el Govern i la Generalitat per abordar la situació del Prat, va servir també per fixar els estàndards de qualitat que s'hauran de seguir a partir d'ara en els controls de passatgers: entre 20 i 30 minuts d'espera per a les sortides i entre 40 i 45 minuts per a les arribades. L'objectiu és que aquests terminis ja es puguin assolir en el pic de passatgers de diumenge que ve, quan l'aeroport ja disposarà d'una vintena dels nous verificadors manuals i de 44 agents, 30 nous i 14 derivats d'altres serveis a la província.

«Aquí tindrem una prova de foc», va avisar Rull, que va lamentar que aquestes mesures no es prenguessin abans, fet al qual Millo va respondre que sí que hi va haver una previsió, encara que el conseller català la desconegués, però que les circumstàncies finals de l'aeroport van sobrepassar les previsions que havien portat a terme.