Units Podem no ha fet cas a la proposta de Compromís i ha rebutjat retirar la moció de censura per treballar conjuntament amb el PSOE d'aquí al setembre per una altra que tingui més possibilitats de tirar endavant, tal com ha demanat la formació valenciana.

«Seria molt millor una moció que tirés endavant al setembre que no pas una al juny que quedarà pel camí», deia el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, en explicar la seva oferta perquè Podem retiri la seva moció i el PSOE faci un gest que demostri el seu compromís amb «fer fora Rajoy» de la Moncloa.

Una petició de Compromís que ha caigut en sac foradat a Units Podem, ja que la formació ha ratificat la seva decisió de no donar «treva» al govern del PP i «ni un respir» a Rajoy, segons les paraules del responsable de Societat Civil, Rafael Mayoral.

Mentrestant, el PSOE es debat entre el sí i l'abstenció a la moció de Podem, si bé fonts properes al secretari general es mostren convençudes que acabarà retirant, a la vista del suport minoritari que té i que un dels seus socis electorals, Compromís, s'ha «despenjat».

Mayoral va insistir que la moció de censura és «urgent» i «Rajoy ha d'anar-se'n a casa com més aviat millor», de manera que Podem no es planteja ajornar la moció de censura fins al setembre per negociar-la amb el PSOE quan triï a la seva nova direcció. La consulta a les seves bases que va avalar la moció de censura és una «ordre» i recomana a la líder de Compromís, Mònica Oltra, i al portaveu al Congrés, Joan Baldoví, que també consultin la seva militància.