Un matrimoni de 26 i 24 anys i els seus dos fills, de tres i cinc anys, van morir en l'incendi de la casa en la qual vivien al barri bilbaí de Zorroza, que va obligar, a més, el trasllat a l'hospital de nou persones més, dues d'elles en estat molt greu. Els veïns van explicar que el matrimoni vivia a les golfes, al costat dels pares d'ell, que hi residien «de tota la vida».

El foc es va iniciar cap a dos quarts de set del matí en una casa antiga de dos pisos, i les golfes, i estructura de fusta. En total vivien a l'immoble entre vint i vint-i-cinc persones. Es desconeix l'origen de l'incendi, tot i que, segons l'alcalde de Bilbao, el quadre elèctric estava instal·lat ordenadament.

Els veïns van explicar que els van despertar els crits a dos quarts de set del matí. «Han estat moments de pànic, hem intentat entrar però era impossible fer res. Les flames no ens deixaven acostar-nos», van assegurar. Mentrestant, veien com diversos nens i adults «saltaven per la finestra», i en aquest sentit l'informe mèdic va confirmar que diversos ferits presentaven lesions per precipitació des de gran altura.

Dos dels ferits es troben en estat molt greu ingressats a l'hospital de Cruces: Un home amb cremades al 50% del cos, amb l'afegit de lesions després de saltar per la finestra, i una dona ingressada a la unitat de grans cremats.