El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'han reunit aquest dilluns a Madrid, segons han confirmat a l'ACN fonts socialistes. Es tracta de la primera reunió des que el nou secretari general del PSOE va guanyar les primàries el passat 21 de maig i s'ha produït aprofitant que Iceta era a la capital espanyola des d'aquest diumenge. Des del PSC afirmen que la reunió s'emmarca en la normalitat dels contactes que mantenen els dos dirigents socialistes. La trobada ha servit per tractar la situació interna del partit però, sobretot, han parlat de la situació política a Catalunya i han compartit l'anàlisi sobre els propers dies.

El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha donat detalls d'aquesta trobada en la roda de premsa que ha celebrat a la seu del partit a Barcelona. Illa ha assegurat que la trobada ha esta un "monogràfic" sobre la situació política a Catalunya durant la qual Iceta ha "compartit" amb Sánchez la seva posició "clara" sobre aquest tema. Tots dos han analitzat els darrers esdeveniments i s'han analitzat els futurs. Ha afegit que s'ha fet un intercanvi d'impressions dins d'un diàleg "franc i obert".

77 delegats del PSC al Congrés del PSOE

D'altra banda, Illa ha informat que el PSC comptarà amb 77 delegats als congrés que el PSOE celebrarà el cap de setmana del 17 i 18 de juny, així com 39 observadors i 39 convidats. El secretari d'Organització ha dit que serà una delegació "100% PSC" i ha afirmat que el posicionament del partit es basa i es basarà en la "lleialtat" als plantejaments del secretari general, com ha assegurat que han fet sempre amb tots els secretaris generals.