El ministre d´Hisenda, Cristóbal Montoro, ha obert el debat sobre els Pressupostos Generals de l´Estat (PGE) agraint a Cs, PNB, CC, UPN, Foro Asturias i Nueva Canarias el suport als pressupostos i emplaçant-los a "mantenir i a ampliar" aquesta col·laboració fins al final de la legislatura.

El comptes públics espanyols sortiran endavant amb 176 vots a favor, després que l´executiu de Rajoy també hagi aconseguit el suport del diputat de Nueva Canarias Pedro Quevedo, soci del PSOE a l´arxipèlag. Montoro també ha posat la "disposició de diàleg" del govern espanyol i la "la implicació i generositat" política dels diferents grups.

Cristóbal Montoro ha obert aquest dilluns a la tres de la tarda el debat per a la aprovació dels Pressupostos Generals de l´Estat per al 2017 agraint al PP, Cs, PNB, CC, UPN, Foro Asturias i Nueva Canarias la seva "implicació i generositat" política. "És just que el govern agraeixi les aportacions per millorar aquest projecte de llei perquè ningú ha pretès canviar ni modificar el límit de dèficit ni el sostre de despesa", ha destacat, per afegir que "això expressa la generositat de tots en la negociació".

"El govern va manifestar des del primer moment la seva disposició a dialogar", ha manifestat Montoro des de la tribuna d´oradors de la Cambra Baixa, per afegir que "aquesta disposició al diàleg, la insistència per acostar postures i voluntats han trobat resposta".

El ministre d´Hisenda ha volgut posar en valor l´esforç dels partits autonòmics que, segons ell, han sabut defensar "els interessos dels seus ciutadans sense deixar de banda els del conjunt del poble espanyol".

De la negociació amb el PNB, ha assegurat que ha estat "seriosa i equilibrada" i ha subratllat que les converses han permès superar desavinences i assentar la base d´una col·laboració que hauria de tenir "una projecció en el pressupost de tota la legislatura".

El titular d´Hisenda també ha posat l´èmfasi en el suport de Nova Canàries i en les negociacions amb Pedro Quevedo. "Hem pogut completar qüestions molts justes que suposen una gran aposta per a la capacitat de creixement de les illes i cap cost per al conjunt d´Espanya", ha manifestat.