El ministeri de Foment ha garantit que mantindrà l'actual règim jurídic de les autoritzacions de lloguer de vehicle amb conductor (VTC), com a resposta a la demanda plantejada pel sector del taxi.

La Federació Espanyola d'Associacions del Taxi (Fedetaxi) va presentar ahir un escrit en aquest mateix ministeri, a 24 hores de la manifestació convocada a Madrid i de la vaga a Barcelona, i ha sol·licitat que no efectuï cap modificació del règim jurídic actual, «tal com s'ha compromès» amb aquest sector a Espanya.

Foment va explicar en una nota que no modificar el règim actual per a les VTC «resulta fonamental per a una convivència equilibrada i ordenada entre l'activitat d'aquest sector i el del taxi».

Va recordar que la seva ordenació correspon a les entitats locals o, si no n'hi ha, a les comunitats autònomes. També va precisar que les associacions de taxistes i els arrendadors de vehicles amb conductor integrats al Comitè Nacional del Transport per Carretera van arribar a un «ple consens» i es va aprovar el 2015 la normativa actual. En l'esmentada norma, que regula l'activitat de les autoritzacions VTC, el criteri que se segueix és d'una autorització de VTC per cada 30 llicències de taxi, a través d'un reial decret i una ordre ministerial.

Per aquest motiu, Barcelona es quedarà avui sense taxis, ja que les principals associacions del sector han convocat una vaga de 24 hores. A la capital espanyola, Madrid, es quedaran pràcticament sense taxis dimarts que ve durant dotze hores, des de les 6 del matí, i a partir del migdia milers de taxistes de tot l'estat portaran als carrers del centre de la capital la seva protesta pel que qualifiquen de «competència deslleial» d'Uber i Cabify.