L'Ajuntament de Logronyo (PP) ha impedit avui l'accés i trànsit pel nucli urbà de la ciutat de l'autobús de Hazte Oír amb el lema "Dejad a los nños en paz", que estava aparcat en una gasolinera situada a uns deu quilòmetres del centre de la capital de la Rioja.

Teresa García, representant d'Hazte Oír, ha explicat als periodistes, abans de conèixer aquesta prohibició, que pretenien iniciar des d'allà el seu recorregut fins a Logronyo per accedir al Parlament de la Rioja i lliurar un manifest en què denuncien que la comunitat de La Rioja és, al seu parer, una de les onze on s'imposa un model obligatori d'educació sexual.

Un grup de persones, entre elles membres de Cambia Logronyo, Esquerra Unida i Podem, en arribar l'autobús de la gasolinera, han situat vehicles davant i darrere per impedir que es mogués. Agents de la Guàrdia Civil, que esperaven als voltants de la zona, han comminat els propietaris d'aquests cotxes a moure i, davant la seva negativa, han dirigit les maniobres necessàries perquè el #HOBus pogués sortir d'aquesta situació.

Aquestes persones han tractat de formar una cadena humana per on havia de sortir l'autobús, la Guàrdia Civil se l'ha impedit i s'han succeït empentes i forcejaments, amb caigudes a terra.

L'autobús ha aconseguit finalment sortir de la benzinera, però el seu viatge ha durat tot just cent metres, ja que patrulles de la Policia Local de la capital de La Rioja l'esperaven al costat d'un pas elevat sobre la carretera, on han detingut el vehicle i han explicat al conductor la prohibició d'entrar a la ciutat. Davant d'això, l'autobús ha donat la volta fins a l'autopista AP-68.

La prohibició d'entrar a Logronyo, segons ha detallat l'Ajuntament en una nota, es basa en que els responsables d'HAzte Oír no han presentat una memòria indicativa de les activitats publicitàries previstes, tal com recull l'Ordenança de Publicitat del municipi. També han afegit que l'autobús podria haver incorregut en una vulneració d'una de les disposicions de l'esmentada Ordenança, en què s'impedeix difondre missatges que impliquin la vulneració de drets i valors reconeguts en la Constitució Espanyola i especialment els relatius a la infància, joventut i dones.

El ple de l'Ajuntament de Logronyo va aprovar, per unanimitat, el mes passat, una moció per la qual s'impedeix la difusió de qualsevol missatge d'odi per orientació i identitat sexual i expressió de gènere