El portaveu adjunt del PP al Congrés Carlos Rojas ha avançat que el seu partit està disposat a prorrogar un mes més, fins al final d'aquest període de sessions, els treballs de la comissió d'investigació sobre el suposat ús partidista del ministeri de l'Interior per part de Jorge Fernández Díaz.

L'oferta del PP arriba després que els populars i Ciutadans s'oposessin ahir a la Junta de Portaveus que es modifiqués l'ordre del dia del ple d'aquesta setmana perquè s'inclogués la pròrroga d'aquesta comissió fins a final d'any, una sol·licitud que necessita unanimitat.

Arran d'aquest bloqueig, la resta de partits van optar per sol·licitar a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, la convocatòria urgent d'un nou ple que inclogui l'aprovació d'aquesta pròrroga per evitar que la comissió es tanqui sense remissió el proper 9 de juny.

L'article 54 del Reglament del Congrés estableix que correspon a Pastor fixar la data d'aquest ple, que en qualsevol cas hauria de celebrar-se com a màxim el 8 de juny perquè la comissió no quedi automàticament dissolta.

Rojas va criticar que partits com Podem donin la culpa al PP que la comissió pugui no seguir endavant, quan ha estat a aquests grups a qui ha passat el termini per sol·licitar una pròrroga per la via ordinària. «Desconeixen el reglament i estan tant de temps en els aldarulls que no estudien el reglament, i els ha passat el termini i ara recorren a tirar la culpa al PP», va criticar.

No obstant això, el portaveu adjunt del PP es va mostrar disposat a ser «part de la solució» i a impulsar una pròrroga dels treballs de la comissió, tot i que consideren que ha complert amb els seus objectius i «ja no dóna més de si».

Tot i això, l'oposició considera que la comissió s'hauria d'allargar encara més. «Necessitem treballar fins al mes de desembre perquè la comissió arribi fins al fons de l'assumpte», va demanar el portaveu d'Interior del PSOE, Antonio Trevín.

Per part d'Units Podem, Irene Montero va retreure al PP i a Ciutadans de pretendre imposar la «llei del silenci» i va avançar que el seu grup reclamarà les compareixences pendents de comandaments policials.