Kabul va reviure un dels seus pitjors moments amb el brutal atemptat mitjançant l'explosió d'un camió bomba que va ensangonar amb 90 morts i 463 ferits una de les principals artèries de la capital, ara plena de runes a l'inici del ramadà. Un forat gegant a l'avinguda identifica amb precisió el lloc exacte on un petit camió ple d'explosius va saltar pels aires a pocs metres de l'entrada a la zona de seguretat de la capital afganesa, a prop de la plaça de Zanbaq i de l'ambaixada alemanya.

El viceministre d'Interior per a Assumptes de Seguretat, el general Murad Ali Murad, va confirmar el nombre de víctimes causades per una explosió que es va sentir amb claredat a tota la capital cap a dos quarts de nou del matí.

El portaveu de la Policia de Kabul, Basir Mujahid, va assenyalar que les primeres investigacions apunten que un petit camió del servei de clavegueram va ser car-regat d'explosius i detonat en una zona de gran concurrència de trànsit. «L'objectiu no és clar, però va ser a prop de l'ambaixada d'Alemanya», va explicar el portaveu policial, i va afegir que la zona havia estat acordonada i s'estaven duent a terme investigacions.

L'acció es va produir en el quart dia del mes sagrat del ramadà i en plena hora punta d'ingrés als edificis d'oficines. En el moment de l'explosió, centenars de persones acudien al seu lloc de treball, al qual en aquesta època poden entrar una hora més tard per la celebració. Al voltant d'una trentena de vehicles que circulaven pel lloc van rebre l'impacte de l'explosió.

Segons va assegurar la missió de l'OTAN a l'Afganistan, «la vigilància i el coratge» de les Forces de Seguretat van evitar que el vehicle pogués arribar a accedir a la zona de seguretat de la ciutat.

El ministre alemany d'Afers Estrangers, Sigmar Gabriel, va informar que en l'atemptat van resultar ferits empleats de l'ambaixada alemanya i hi va morir un guàrdia de seguretat afganès destinat a protegir el recinte. També entre els mitjans de comunicació es van produir dos morts i sis ferits.

La cadena pública britànica BBC va confirmar en un comunicat la mort d'un dels seus conductors i que quatre periodistes havien resultat ferits, mentre que el canal afganès ToloTV va informar de la mort d'un empleat especialitzat en tecnologies de la informació.

El president de l'Afganistan, Ashraf Gani, que havia demanat dies enrere que els grups armats respectessin el mes sagrat musulmà, va reaccionar a l'atac amb una condemna en els «termes més ferms». «Fins i tot en aquest mes del ramadà els terroristes no tenen intenció de parar de matar gent innocent», va afirmar el dirigent. Cap grup armat no ha reivindicat encara l'autoria i els talibans fins i tot van rebutjar explícitament estar darrere de l'atac, tot i que el Directori Nacional de Seguretat afganès va responsabilitzar-ne la xarxa Haqqani, grup lligat als talibans, amb el suport de la intel·ligència pakistanesa.