El president dels EUA, Donald Trump, es planteja molt seriosament la possibilitat de treure el seu país de l'acord climàtic de París, i fins i tot ja estaria avaluant amb el seu equip com executar-ne la retirada, segons la web de notícies Axios i la cadena Fox. Durant la campanya electoral, Trump va criticar durament l'acord de París i va qüestionar el canvi climàtic, un fenomen que va arribar a qualificar d'«invent» dels xinesos, i ja com a president va decidir iniciar un procés per revisar si als EUA els convé seguir formant part del pacte. Segons la Casa Blanca, Trump volia escoltar els seus socis al G-7, el grup de les set democràcies més industrialitzades del món, abans de prendre una decisió.

El president dels Estats Units va assenyalar que anunciarà si el seu país continua o no a l'acord climàtic de París «en els propers dies», sense confirmar les informacions de diversos mitjans sobre que ja ha pres la decisió de retirar-se del pacte. Trump es va reunir amb Scott Pruitt, director de l'Agència de Protecció Mediambiental i escèptic del canvi climàtic, i també preveu tenir una trobada a la Casa Blanca amb el seu secretari d'Estat, Rex Tillerson, qui està a favor que els Estats Units continuïn formant part de l'acord de París.

Aquest pacte es va signar durant el mandat de l'expresident nord-americà Barack Obama, que va definir aquest acord com «un punt d'inflexió» i la «millor oportunitat» per salvar el planeta. L'objectiu proposat per Obama dins el marc de l'acord de París és que els Estats Units redueixin el 2025 les emissions de gasos d'efecte hivernacle entre el 26 i el 28 % respecte dels nivells del 2005.

D'altra banda, un home va ser detingut de matinada a l'hotel de Donald Trump al centre de Washington amb un rifle d'assalt, una pistola i molta munició al seu automòbil, de manera que es va evitar un potencial desastre. «Estava molt preocupat per aquesta situació. I crec que els agents van evitar un desastre potencial», va dir Peter Newsham, cap de policia de Columbia.