La policia grega ha desmantellat amb ajuda d'Europol i l'Agència contra el Crim Organitzat britànica una xarxa de traficants que traslladaven immigrants des de Grècia a altres països, fonamentalment de la Unió Europea (UE).

Segons va informar ahir la policia grega, en l'operació, que va tenir lloc el 30 i 31 de maig, van ser detinguts a Atenes 12 estrangers, dels quals set eren membres de la xarxa de traficants, quatre eren immigrants que esperaven a abandonar el país i l'últim un afganès que tenia documentació falsa.

La xarxa funcionava amb dues ramificacions, una operava a la regió capitalina d'Àtica i l'altra actuava des del nord del país. La primera organitzava transports per carretera cap al nord d'Europa per l'anomenada «ruta balcànica», però també proporcionava documentació falsa i bitllets d'avió cap a diversos països de la UE, entre ells Espanya, o a destinacions més llunyanes com Canadà. El preu per carretera des d'Atenes costava entre mil i dos mil euros, a Àustria i Alemanya sobretot però també amb alguns trasllats a Holanda. El cost del viatge en avió, inclosa la documentació necessària, oscil·lava entre 4.000 i 6.000 euros per a la majoria de les destinacions a països comunitaris.