Almenys sis persones van morir en un tiroteig en una empresa d'Orlando (centre de Florida), incloent-hi l'home que va entrar i va disparar contra els presents, que es va treure la vida, segons va informar l'agutzil del comtat d'Orange, Jerry Demings. En una conferència de premsa a prop de la nau industrial on va tenir lloc el tiroteig, Demings va indicar que set persones que eren al mateix edifici van sobreviure a l'atac.

Quatre de les víctimes van perdre la vida a l'acte, mentre que una altra va ser trobada amb vida i traslladada per via aèria a un hospital, però va morir poc després. L'autor dels trets, un antic empleat de l'empresa, que va ser acomiadat l'abril passat, es va suïcidar i, segons l'agutzil, no hi ha cap indici que pertanyés a cap organització terrorista. Demings va indicar que es tracta d'«un incident en un centre de treball».

La policia va acudir al lloc dels fets després de rebre una trucada d'emergència en què s'avisava d'un tiroteig a la zona. Quan van arribar van trobar diverses persones amb impactes de bala, la majoria d'elles ja mortes. El trànsit a la zona del tiroteig va romandre unes quantes hores tallat i al barri es va desplegar un gran contingent policial.

Al costat de l'atacant hi havia l'arma de foc amb la qual havia disparat a les víctimes i després contra ell mateix i una navalla que no consta que fes servir contra ningú, va assenyalar l'agutzil.

Trucada d'una treballadora

Abans de la roda de premsa de Demings es va donar a conèixer que una treballadora de l'empresa que es va tancar en un lavabo quan el tiroteig es va iniciar, va trucar a la seva germana i li va dir: «el meu cap és mort».

La ciutat d'Orlando es preparava per recordar dilluns que ve les 49 persones que van morir el 12 de juny del 2016 a la discoteca gai Pulse, a mans d'Omar Mateen, un guàrdia de seguretat d'origen afganès que va assegurar ser seguidor d'Estat Islàmic, en la pitjor matança per arma de foc en la història recent dels Estats Units.