Podem no abona el «full de ruta» del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aquesta setmana anunciarà la data i la pregunta del referèndum d'autodeterminació, ja que considera que una consulta «unilateral» i «no pactada»no és la solució al debat sobiranista català.

Amb aquest argument, el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, es va desmarcar del referèndum unilateral que preveu convocar Puigdemont, encara que va criticar que es reprovi o s'amenaci de «reprimir mobilitzacions populars que demanen més democràcia».

«Entenem legítim que la gent demani votar i ho demani als car-rers, però també diem que una consulta unilateral no resoldrà cap problema», va dir Echenique en ser preguntat sobre si Podem cridarà a participar en aquest referèndum unilateral.

En aquest context, va insistir que el «full de ruta» que defensa Puigdemont, juntament amb ERC i la CUP, «no és el full de ruta que defensen la majoria dels catalans», que, segons la seva opinió, aposten, igual que Podem, per una consulta «operativa, vinculant» i que doni solucions.