El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, va confirmar ahir que votaran amb «absoluta convicció» a favor de la moció de censura d'Units Podem contra Mariano Rajoy tot i les «manifestacions desafortunades» de Pablo Iglesias, que els va acusar de fer la feina bruta al PSOE.

En declaracions als periodistes abans de la reunió de la Junta de Portaveus del Congrés, Baldoví va recalcar que «alguna manifestació desafortunada» no els farà desviar de l'objectiu important, que és desallotjar el PP del Govern.

«Hi ha alguna declaració que no em sembla afortunada i tot i això l'important és descavalcar el PP i per sobre de qualsevol petita discrepància o manifestació desafortunada nosaltres tenim clar quin és l'objectiu», va incidir.

Es referia així a les paraules del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, en una entrevista al diari Público, després que Compromís demanés l'ajornament de la moció de censura.

Iglesias criticava les «elits de Compromís» i del Bloc Valencià (partit al qual pertany Baldoví) i assenyalava: «a nosaltres no ens lliga les mans el PSOE ni hi ha cap president de comunitat autònoma del PSOE que ens pugui trucar perquè li fem una mena de feina.