La consellera de Presidència, Neus Munté, va reiterar que el President Carles Puigdemont està disposat a anar al Congrés però només a explicar el referèndum, sense sotmetre'l a votació i prèvia negociació amb el govern, però que no farà una proposta formal per comparèixer a la cambra.

En la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiu català, Munté va assenyalar que Puigdemont està «disposat a anar on calgui» per negociar i explicar perquè s'ha arribat a l'actual situació a Catalunya. Però la consellera va destacar: «no hi haurà una proposta per sol·licitar comparèixer al Congrés dels Diputats perquè ja hem dit el que havíem de dir».

Munté va criticar que el Govern de Mariano Rajoy «s'amagui dar-rere del poder legislatiu» en demanar que Puigdemont sotmeti el referèndum a la votació del Congrés dels Diputats. Una oferta que demostra, segons el seu parer, «la incapacitat del Govern d'afrontar políticament el repte que té», per demanar una votació d'un assumpte en què no hi ha acord.

En aquest sentit, Munté va insistir que «és imprescindible que prèviament hi hagi una negociació política que pugui portar a un acord» sobre el referèndum, perquè després el mateix pacte sigui ratificat a les cambres legislatives.

Per part seva, el líder del PSC, Miquel Iceta, va defensar en una reunió amb el vicepresident primer de la Comissió Europea, Frans Timmermans, que l'única solució al conflicte a Catalunya passa pel «diàleg», davant del referèndum «il·legal» que planteja el president català.