Xavier Melero, advocat de CDC i del seu extresorer, va qüestionar ahir la delació dels exresponsables del Palau sobre el presumpte finançament il·lícit del partit, i va replicar al fiscal que la «bandera» dels espoliadors de l'entitat és la de la «pirateria», no la catalana.

En els seus informes finals davant de la sala de l'Audiència de Barcelona que jutja l'espoliació del Palau de la Música, l'advocat de l'extresorer de CDC Daniel Osàcar ha centrat els seus informes a denunciar la «invalidesa» de les declaracions prestades davant del tribunal pels exresponsables de l'entitat Fèlix Millet, Jordi Montull i la filla d'aquest, Gemma, que al seu parer estaven pactades amb la Fiscalia per incriminar CDC. En una introducció prèvia abans d'entrar en matèria jurídica per provar la hipòtesi que la delació sobre CDC no és vàlida, Melero va dedicar unes paraules a replicar la tesi del fiscal Anticor-rupció Emilio Sánchez Ulled, que en els seus informes finals va denunciar que el saqueig del Palau va ser propiciat per un cercle sociopolític en què «la bandera justifica gairebé qualsevol atropellament a la cartera». Per a Melero, si alguna bandera «cal invocar» en el cas de l'espoliació del Palau és «la de la pirateria», no la catalana, ja que, segons la seva opinió, les relacions de Millet eren «de classe» i «transversals», amb la qual cosa abraçaven formacions de tot l'arc parlamentari.

«La bandera és la catalana i em pregunto si hi ha alguna cosa específicament català en el cas Palau, si Millet era catalanista, o sobiranista o independentista, i si aquesta adhesió hi va tenir alguna cosa a veure», va afegir.

Melero exposarà els seus informes sobre CDC com a responsable civil a títol lucratiu al final del judici i ahir només es va centrar en la defensa d'Osàcar.