? El ministre alemany d'Exteriors, Sigmar Gabriel, va considerar que el resultat de les eleccions al Regne Unit expressa el desig dels ciutadans britànics que hi hagi unes negociacions «justes» amb la UE i que es reflexioni sobre el camí triat per sortir del bloc comunitari. «Els ciutadans britànics han mostrat que no volen que es jugui amb ells», va manifestar Gabriel en una roda de premsa al costat del seu homòleg de Qatar, Mohammad bin Abdul-Rahman al-Thani, després de ser preguntat pels comicis al Regne Unit.

El cap de la diplomàcia alemanya va confiar que ara es formi «aviat» un govern amb el qual es puguin establir «negociacions serioses» i que permetin «mantenir el Regne Unit tan a prop com sigui possible de la Unió Europea». «Crec que el missatge de les eleccions és 'mantingueu unes negociacions justes amb la UE i reflexioneu de nou' si és bo per al Regne Unit separar-se d'aquesta manera», va resumir el ministre alemany.

Per part seva, la viceportaveu de la Cancelleria, Ulrike Demmer, va rebutjar comentar els resultats mentre duri el procés de formació de govern, però va recordar que el calendari per al Brexit ja està marcat i va confiar que les negociacions comencin com més aviat millor, perquè els terminis corren i no es poden canviar sense unanimitat. Demmer va deixar clar que els 27 socis i el negociador cap de la Unió Europea per al Brexit, Michel Barnier, estan «preparats».