Les sospites de corrupció i nepotisme que des de fa setmanes recauen sobre alguns dels més pròxims aliats del president francès, Emmanuel Macron, amb prou feines han fet efecte en les perspectives del seu partit, que, ahir, dos dies abans de la primera volta de les eleccions legislatives, es mantenia com el gran favorit.

L'objectiu declarat de la República en Marxa, la maquinària electoral posada en marxa per Macron per conquistar l'Assemblea Nacional, és aconseguir una majoria absoluta que li permeti tirar endavant un nombre de reformes sense precedents.

En aquesta direcció apunten tots els sondejos, tot i que l'àtona campanya electoral només pateix alguna convulsió cada cop que salta a la llum un presumpte cas de males pràctiques associat als més estrets suports de Macron.

La Fiscalia de París va obrir ahir una investigació preliminar a la formació centrista Modem, aliada de Macron, per sospites d'abús de confiança i ocultació en usar a assistents parlamentaris europeus per treballar al partit i no a l'Eurocambra. La investigació va començar com a conseqüència de la denúncia d'un antic col·laborador del partit, que va dir haver estat pagat amb fons públics del Parlament Europeu, però emprat a la seu partidària a França.

El cas remet de manera inequívoca al que afecta també l'ultradretà Front Nacional, pel qual està sent investigada el seu líder, Marine Le Pen.