Doncs no, aquest cop no es van equivocar les enquestes i amb aquest encert es va esvair l'última esperança de May de no passar a la història per haver-se posat la soga al coll. La primera ministra britànica ha perdut la majoria absoluta, i totes les seves posicions, les internes i les externes, es debiliten.

Un membre del personal de Tory estava físicament malalt i May no va poder contenir les llàgrimes davant el seu error en convocar uns comicis que els han sortit molt cars als conservadors, segons van informar ahir mitjans britànics com el Mirror.

La primera ministra no estava preparada per al desastre electoral del seu partit tot i que un dels seus assessors principals ja l'havia alertat que els resultats podien no ser bons per al partit conservador, i fins i tot ho comparava amb el cas de la nord-americana Sarah Palin, mà dreta de John McCain, el candidat que Barack Obama va der-rotar a les presidencials dels Estats Units l'any 2008.

Tot i aquestes alertes, May no va canviar gens la seva estratègia electoral, segons la web especialitzada Politico.

El dia de les eleccions, i ja en recompte dels vots al voltant de les 10 de la nit, Theresa May era a la circumscripció de Mainhead amb el seu marit quan es va saber que tot indicava que els conservadors perdrien la majoria absoluta. En aquell moment May es va asseure en una cadira i la sala va quedar en silenci amb la cara petrificada durant gairebé un minut, moment en què la primera ministra britànica es devia adonar que estava a punt de perdre una majoria al Parlament que havia estat molt difícil d'aconseguir pel seu partit. De tornada a Londres, May no va animar-se, i en arribar a Westimster al voltant de les 4.30 de la matinada les cares d'incredulitat entre els membres del partit eren evidents.

May va dir al personal: «no és el resultat desitjat, però mirarem de formar un govern», donant a entendre que no era culpa dels seus companys. Tot seguit els va agrair intensament la seva feina.

Segons el relat del Mirror, una font pròxima ha assegurat que la primera ministra no va poder contenir l'emoció quan, ja al matí, es preparava per anar a veure la reina. De fet, en posar-se al seu davant, estava encara plorosa.