Els fiscals generals de Maryland, Brian Frosh, i del Districte de Columbia, Karl Racine, van presentar una demanda contra el president dels Estats Units, Donald Trump, per rebre suposadament diners de governs estrangers per negocis dels quals no s'ha desvinculat totalment. Racine va assegurar que la demanda es va cursar davant un tribunal federal per una «flagrant violació» per part de Trump de les previsions constitucionals contra la influència dels diners d'interessos estrangers o nacionals.

Els fiscals generals consideren que «mai abans en la història d'aquest país» un president havia tingut una conjunció tan gran d'interessos econòmics dels quals no s'ha desvinculat, que, segons el seu parer, posen «la democràcia en risc». Frosh va assegurar que esperen que eventualment els tribunals o el Tribunal Suprem estableixin un precedent en aquest cas i es determini per llei que Trump ha de fer més per desvincular-se de seus negocis, ja que només ha dimitit de totes les seves responsabilitats a la Trump Organization.

Els dos fiscals generals consideren que Trump viola les clàusules d'emoluments de la Constitució, ja que governs com el saudita estan «endolcint» les seves relacions amb la Casa Blanca mitjançant la despesa de centenars de milers de dòlars als hotels de Trump, com el Trump International Hotel, molt a prop de la Casa Blanca al centre de Washington.

El multimilionari considera que la seva dimissió dels llocs de responsabilitat de la Trump Organization i el seu compromís de no parlar de negocis amb els seus fills era suficient salvaguarda per evitar conflictes d'interessos.

Per altra banda, un tribunal d'apel·lacions va decidir mantenir el bloqueig sobre el veto migratori del president dels Estats Units, proclamat al març per prohibir l'entrada a territori nord-americà de refugiats i de nacionals de sis països de majoria musulmana.