La família de l'espanyol Ignacio Echeverría ha revelat aquest dimarts que el noi mort durant l'atemptat de Londres va intentar ajudar un policia londinenc i no a una dona, com havien relatat en un principi.

En declaracions a Efe, el germà de la víctima Joaquín Echeverría ha explicat que la seva família va decidir canviar la història quan encara no coneixia l'estat d'Ignacio i estaven preocupats per "futures venjances" contra ell.

"Ens preocupava que els jihadistes anessin a buscar-lo a casa o a la feina, en cas que fos viu", ha afegit.

Segons Joaquín Echeverría, els amics d'Ignacio els van explicar tot el succeït el matí següent a l'atemptat i mentre el buscaven pels hospitals de Londres.

"Ells van veure a la llunyania que els terroristes estaven apunyalant una dona, quan els va avançar un policia amb porra que va caure fulminat al moment", ha afegit el germà d'Ignacio Echeverría.

Segons el relat dels seus amics, al mateix temps que l'agent anava cap als terroristes, Ignacio Echeverría va baixar de la bicicleta en la que circulava per auxiliar el policia.

"Pensem que Ignacio va veure l'agent i va córrer per ajudar el policia a detenir els tres terroristes i que no seguissin atacant", ha explicat Joaquim Echeverría.

"Exactament no estava socorrent la dona -ha aclarit-, però sí que estava intentant aturar l'atac", ha assegurat a Efe el germà.

Joaquim ha insistit que van difondre la història de la defensa de la dona només per "protegir Ignacio".

"Sabem que va parar els terroristes el temps que va durar per mantenir-los a ratlla. Uns 40 segons va estar lluitant amb ells esperant que arribessin més policies", ha conclòs.