La Fiscalia Anticorrupció sol·licita cinc anys de presó per a l'expresident de Bankia Rodrigo Rato per estafa als inversors en la sortida a borsa de l'entitat, tot i que l'eximeix del delicte de falsedat comptable que li atribuïa el jutge instructor, Fernando Andreu.

El fonamental, segons l'escrit d'Anticorrupció, és que, durant la sortida a borsa, el juliol del 2011, «es va ocultar» als inversors que el negoci ordinari bancari i parabancari de Bankia, heretat de les caixes, no era viable en un entorn de crisi sense rebre ajudes, per aquest motiu els atribueix el delicte d'estafa a l'inversor.

Aquesta ocultació s'hauria realitzat de manera «conscient» per part de Rato i la resta d'acusats per a la Fiscalia, amb l'objectiu d'obtenir «a qualsevol preu» els fons necessaris per cobrir les exigències de capital requerides, i que es va traduir en el perjudici patrimonial ocasionat als accionistes de la sortida a borsa.

El fiscal atribueix aquest mateix delicte a l'exvicepresident José Luis Olivas, per al qual demana quatre anys de presó, l'exconseller José Manuel Fernández Norniella, la petició(per al qual és de tres anys, i l'exconseller delegat Francisco Verdú, per aqui se sol·liciten dos anys i set mesos, i exonera els altres 28 imputats pel jutge, entre ells el soci auditor de Deloitte Francisco Celma. Per a tots quatre demana una multa de 60.000 euros.

També sol·licitava que declaressin com a testimonis l'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez, la resta de tècnics de l'organisme que van declarar durant la instrucció i l'actual president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri.

La Fiscalia sol·licitava que s'arxivés la causa, no només contra els altres 28 acusats pel jutge, sinó també per a BFA-Bankia, el comportament del qual acredita «el compromís dels seus dirigents amb una cultura empresarial ètica».