La Comissió Europea va anunciar ahir l'obertura de procediments d'infracció contra Hongria, Polònia i la República Txeca per incomplir les seves obligacions en relació amb l'acollida de sol·licitants d'asil des d'Itàlia i Grècia.

«Hem esgotat tots els mitjans en l'últim any. He demanat a aquests països que complissin els seus compromisos», va dir en roda de premsa el comissari europeu d'Immigració, Dimitris Avramopoulos.

El comissari va recordar que tots els Estats membres es van comprometre a acollir els demandants d'asil que es trobaven a Itàlia i Grècia i que complir-lo és «una obligació». Alhora, va confiar que aquests tres països «puguin reconsiderar la seva posició».

Segons Avramopoulos, Hongria, Polònia i la República Txeca «no han fet res durant un any» en relació amb les seves obligacions.

La Comissió va presentar ahir quatre informes de progrés sobre les mesures adoptades en el marc de l'Agenda Europea d'Immigració. D'una banda, els informes constaten que el ritme de reubicació dels sol·licitants d'asil des d'Itàlia i Grècia ha augmentat el 2017 i que ha permès traslladar a 10.300 persones des de gener, cinc vegades més que en el mateix període de 2016. Fins al 9 de juny s'havien produït 20.869 trasllats (13.973 des de Grècia i 6.896 des d'Itàlia). Segons la CE, el setembre serà possible reubicar totes les persones amb dret a ser traslladades, 11.000 de les quals són a Grècia i unes 2.000 a Itàlia.