El fiscal general dels EUA, Jeff Sessions, va afirmar ahir que té «confiança» en l'exdirector de la FBI Robert Mueller, encarregat de la investigació sobre la suposada ingerència russa en les eleccions del 2016, encara que va rebutjar parlar sobre la possibilitat que sigui acomiadat.

«Tinc confiança en el senyor Mueller, però no parlaré sobre cap hipòtesi», va dir Sessions davant el Comitè d'Intel·ligència del Senat sobre els comentaris que han proferit diversos aliats del president dels EUA, Donald Trump, sobre un possible acomiadament de Mueller, nomenat fiscal especial per al cas rus el 17 de maig.

En tot cas, si arriba el moment d'acomiadar Mueller, Sessions va afirmar que ell no podrà participar en aquesta decisió pel fet que es va apartar de la investigació sobre la trama russa el 2 de març passat.

En aquest cas, el responsable d'acomiadar Mueller seria el número dos del Departament de Justícia, Rod Rosenstein, qui es va encarregar també de nomenar Mueller.

En l'audiència que va tenir lloc ahir, el president del Comitè d'Intel·ligència del Senat, el republicà Richard Burr, va preguntar al titular de Justícia si ha tingut cap interacció amb Mueller des del seu nomenament com a fiscal especial, i Sessions va respondre amb un contundent «no».

En les últimes hores, diversos aliats de Trump s'han posicionat a favor d'acomiadar Mueller i han arribat a dir que el mandatari està considerant aquesta possibilitat.