L'exconseller i exdiputat de JxS Germà Gordó tindrà l'escó -ara com a diputat no adscrit- en la part superior dreta de l'hemicicle del Parlament i disposarà d'un reduït període de temps per posicionar-se en els plens, però no així a la sessió de control de la cambra.

Gordó, que està sent investigat judicialment en el cas del 3% de finançament il·legal de l'antiga CDC, va deixar de militar en el PDeCATt i també va deixar de pertànyer al grup parlamentari de JxS, després que aquesta formació li demanés que deixés l'escó, a la qual cosa ell es va negar.

La mesa del Parlament va examinar ahir al matí la seva situació personal i li va conferir els drets inherents que pertoquen a un diputat no adscrit, la qual cosa implicava que seria assignat a una única comissió parlamentària -encara per decidir-, i que tindria dret a posicionar-se en els plens quan es debatissin les diverses iniciatives.

El període de temps de què disposarà Gordó per posicionar-se, no obstant això, és molt escàs, ja que només serà d'un minut en les iniciatives legislatives (projectes de llei i proposicions de llei) i de 30 segons en les mocions.