La coordinadora del PSC al Congrés i diputada socialista, Meritxell Batet, va considerar que el fet que el PSOE contempli a la seva ponència política «el perfeccionament del reconeixement de la plurinacionalitat» de l'Estat és «un pas en la bona direcció» que dóna la formació de Pedro Sánchez per solucionar la qüestió catalana.

En nom dels socialistes catalans, Batet va valorar «molt positivament» el gest del PSOE i va veure «molt important» que el partit «continuï posant damunt la taula propostes i solucions polítiques». Tot i això, la diputada admet que el PSC "sap que això no resoldrà del tot el problema", però veu que suposa "una passa per solucionar, des del punt de vista polític, un problema polític".

A més, Batet va defensar que al mateix text aprovat a la ponència política es faci al·lusió directa a la sobirania nacional espanyola i a l'article 2 de la Constitució. «No qüestionem la unitat d'Espanya. Volem construir un projecte comú. Al text queda recollida la sobirania única de tot el poble espanyol i ens hi sentim còmodes», va afegir.

Per a la socialista, el plantejament aprovat també és «perfectament compatible» amb la Declaració de Granada.