? El secretari general de Nacions Unides, António Guterres, va expressar ahir la seva «profunda tristesa» i el seu condol al Govern i als ciutadans de Portugal per l'incendi que ha causat un mínim de 61 morts.

«Estic commocionat i horroritzat per la quantitat de vides que es van cobrar ahir els devastadors focs a la regió de Pedrógão Grande, a Portugal», va dir Guterres en un comunicat enviat pel seu portaveu. Guterres va parlar ahir amb el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, i amb el primer ministre, António Costa, per mostrar-los la seva solidaritat, segons va explicar.

El també exprimer ministre portuguès va agrair al Govern, els bombers, els serveis d'emergències i les organitzacions civils «que no estiguin escatimant esforços per lluitar contra l'incendi i ajudar la gent que ho necessita».

«Nacions Unides està a punt per prestar assistència de qualsevol manera possible», va afegir Guterres, que va desitjar una ràpida recuperació als ferits i va assegurar tenir en els seus pensaments i oracions als éssers estimats de les víctimes.

Les reaccions a Espanya tampoc es van fer esperar, entre elles la de Rajoy i la dels reis Felip VI i Letícia.