Un informe de l'Agència Tributària vincula Agissa (la societat mixta que gestiona les aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter) amb empreses investigades pel cas 3%. El document, que la CUP va fer públic ahir, treu a la llum factures entre Agissa i les empreses AMR Publicitat i Concerts Studio, investigades dins la causa que tutela un jutjat del Vendrell.

Però no només això. La CUP subratlla que l'informe avala la tesi que Girona SA -la part privada de la companyia- duia a terme «una veritable enginyeria comptable» per «enriquir-se» a costa de la part pública. Entre d'altres, carregava a l'empresa «despeses personals» com pernils, lots de Nadal o estades en hotels de quatre estrelles. La CUP ja ha demanat formalment a l'alcaldessa de Girona que, davant de l'informe, aparti l'actual conseller delegat d'Agissa de les seves funcions i acceleri els tràmits per veure si es pot municipalitzar la gestió de l'aigua a la ciutat.

L'informe analitza la gestió d'Agissa del 2008 al 2015, però sobretot posa el focus en l'any 2012. Precisament, perquè deriva d'una de les potes del cas 3%, la que investiga la consultoria Efial. Qui va encarregar l'informe és el Jutjat d'Instrucció 1 del Vendrell, que porta el cas del suposat finançament irregular a l'antiga Convergència. El document d'Hisenda treu a la llum factures entre Agissa i les empreses AMR Publicitat i Concerts Studio, que apareixen al sumari del 3%. «Es fa una relació de proveïdors d'Agissa i hi apareixen pagaments fets a les dues», va detallar l'advocada.