L'extresorer del PP Luis Bárcenas es negarà a declarar a la comissió d'investigació del Congrés del Diputats sobre el presumpte finançament irregular del PP amb l'argument de no entorpir la seva estratègia de defensa en els processos judicials en què es trobava immers.

Fonts pròximes a Bárcenas van informar a Efe de l'actitud amb què l'extresorer afrontava la seva citació en la comissió d'investigació el proper dilluns 26 de juny.

Bárcenas compareixerà davant dels diputats, però té previst no parlar, cosa que la llei permet a persones que es trobin immerses en procediments judicials.

En el cas de l'extresorer, jutjat per la trama Gürtel i a l'espera de judici en la causa pels anomenats papers de Bárcenas sobre la caixa B del partit, en el seu escrit de defensa va al·legar que la caixa B del PP «era un sistema de finançament perfectament institucionalitzat» des del 1982, «on, com en tota piràmide organitzativa jeràrquica, les instruccions emanaven de dalt a baix» a ell tot sol li va cor-respondre la «funció de mer amanuense».