El líder del PSC, Miquel Iceta, serà proclamat candidat dels socialistes catalans a la presidència de la Generalitat de Catalunya, en ser finalment l'única persona que va manifestar la seva voluntat d'aspirar a les primàries del partit, que en conseqüència ara no se celebraran.

Dilluns passat, el PSC va convocar el procés de primàries per elegir el candidat del partit a la Generalitat i va obrir el termini perquè els possibles precandidats formalitzessin un escrit dirigit a l'autoritat electoral del partit amb la seva intenció de concórrer-hi.

Finalitzat aquest termini a les a les 2 del migidia d'ahir, només Iceta havia presentat el seu escrit amb la voluntat de presentar-se a les primàries, que en cas d'haver tingut més d'un candidat s'haurien celebrat el 15 de juliol. Després de la reunió de la Mesa del Consell Nacional del PSC -en qualitat d'autoritat electoral de les primàries-, la seva presidenta, Maria Miranda, va confirmar que només Iceta havia manifestat voluntat de presentar-s'hi, segons un comunicat del PSC. Iceta, en un tuit, va mostrar la seva satisfacció: «Gràcies per la vostra confiança. Junts guanyarem el combat».