L'opositor veneçolà Leopoldo López cridava «m'estan torturant» des de dins de la presó militar de Ramo Verde, on està detingut des del 2014, segons consta en un vídeo que ha difós la seva dona, Lilian Tintori, a les xarxes socials. «Lilian, m'estan torturant. Denunciïn, denunciïn! Lilian, denuncia», crida López a Tintori segons s'escolta en l'audiovisual de 26 segons de durada que va ser gravat des dels voltants de la presó, situada als afores de Caracas.

«Leopoldo crida des de Ramo Verde. Denuncio que a Leopoldo l'estan torturant», va apuntar Tintori al peu del vídeo sense més detalls, fet pel qual es desconeix quan va ser gravat.

Abans, la dona del polític veneçolà va denunciar que el seu marit fa 78 dies que no ha tingut accés als seus advocats, i va responsabilitzar d'aquesta situació el president del país, Nicolás Maduro. «Han passat 78 dies sense que Leopoldo rebi la visita dels seus advocats. La visita, la trucada o el que sigui. Leopoldo està incomunicat», va assegurar Tintori.

La tensió es manté a Veneçuela, amb protestes a Caracas i a altres ciutats que van desencadenar alguns fets violents, mentre que el president del país ordenava a les Forces Armades preparar-se per a la pau i amb la intenció del canvi de Constitució.

Milers d'opositors es van manifestar divendres amb el «trancazo», nova modalitat de protesta que consisteix a tallar diverses vies durant dues hores i que es va complir amb èxit, segons la coalició opositora Mesa de la Unitat Democràtica (MUD). Aquesta acció, en el dia 84 des que van començar les protestes a Veneçuela, era per rebutjar l'eventual canvi d'ordenament jurídic que promou l'Executiu mitjançant una Assemblea Nacional Constituent (ANC) que serà elegida el 30 de juliol.

A més, els opositors van protestar per la mort de David Vallenilla, el jove de 22 anys que va perdre la vida divendres a mans d'un membre de la Força Armada, que li va disparar un tret a boca de canó des de dins d'una base militar.