La diputada de Ciutadans Lorena Roldán va dir que l'editorial de The New York Times defensant que Espanya hauria de permetre el referèndum és «una opinió més» i va constatar que a escala internacional el procés català és un «fracàs».

En una atenció als mitjans, Roldán va criticar aquells que volen «aferrar-se» a l'opinió d'un diari, quan va assegurar que el que hauria de fer el «tripartit separatista» -PDeCAT, ERC i CUP- és «estar més pendent del que diuen líders mundials com Obama o Macron, les resolucions europees i les constitucions alemanya o americana». La diputada va afirmar que tant el President Carles Puigdemont com el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, han fet una gira internacional per explicar el referèndum arreu i «no els ha rebut ningú» i no han aconseguit «cap tipus de reconeixement internacional».

La diputada va criticar que el Govern «no tingui problemes» per trobar dates per parlar del referèndum, en al·lusió al proper 4 de juliol, quan es donaran els detalls de la consulta, i en canvi sí que en tinguin, segons ella, per trobar dies per parlar de corrupció o les obres de la línia 9 del Metro.

Per això, va tornar a reclamar convocar eleccions autonòmiques per formar un govern alternatiu «que pugui gestionar el postprocés» i la «frustració» dels catalans independentistes a qui el Govern ha «venut fum».