Un exdirectiu d'Airbnb va rellogar durant anys il·legalment a turistes el pis que tenia arrendat com a habitatge al districte de Ciutat Vella de Barcelona a través de la plataforma, segons va explicar ahir la tinent d'alcalde d'Ecologia Urbana, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

La tinent d'alcalde va destapar el cas en una roda de premsa convocada per explicar novetats relatives a la inspecció dels pisos turístics il·legals a la ciutat

Sanz va qualificar aquest cas de «greu i alarmant» i va reclamar explicacions a Airbnb, alhora que ha considerat que «és un dels elements que demostren que aquesta plataforma ha traspassat tots els límits possibles» i «estafa la ciutat». Sanz va reclamar a la plataforma de lloguer turístic que aclareixi si altres persones que treballen a Airbnb no es dediquen també a llogar habitatges a Barcelona sense disposar de la llicència d'activitat turística preceptiva i anunciar-ho a través de la plataforma, de manera que es vulnera la llei catalana de turisme.

La tinent d'alcalde va acusar Airbnb d'«incentivar» el lloguer turístic il·legal en anunciar pisos sense llicència per a aquesta activitat i va expressar les seves sospites que la plataforma «dóna cobertura a xarxes» que es dediquen a aquesta activitat il·lícita.

En aquest sentit, va anunciar que aquesta setmana tancarà l'expedient obert a l'octubre a Airbnb per anunciar reiteradament pisos sense llicència i la multarà amb 600.000 euros i immediatament li obrirà un nou expedient.