El sector ferroviari de CCOO de Catalunya denuncia les contínues "agressions verbals i físiques" que pateixen els treballadors de les empreses ferroviàries i també els usuaris, i ha exigit al Govern l'adopció de mesures per millorar les condicions de seguretat en el transport ferroviari català.

En un comunicat, el sindicat també denuncia l'absència de procediments efectius per a una ràpida resposta per part d'empreses, companyies de seguretat, Mossos d'Esquadra i policies locals.

CCOO critica les precàries condicions de seguretat amb les quals els treballadors han de fer la seva feina, exposats a constants insults i agressions físiques.

Per a CCOO, el servei públic ferroviari es deteriora diàriament, els recursos destinats a seguretat són insuficients i els viatgers també pateixen les conseqüències, mitjançant robatoris, insults, agressions o actes vandàlics en els trens i estacions.

Per tot això, COOO ha exigit a la Generalitat i a les empreses l'adopció de mesures per eradicar les agressions i millorar les condicions de seguretat en el transport ferroviari de Catalunya.

El sindicat ha convocat demà als treballadors i usuaris a una concentració a l'estació de Plaça de Catalunya per denunciar i sensibilitzar contra aquestes agressions.

A més, CCOO reclama un augment de la plantilla de personal en els trens i estacions, més presència de personal i seguretat, millors instal·lacions a les estacions, posada en marxa de procediments àgils d'actuació dels Mossos, dotació en estacions i trens de circuits tancats de televisió i procediments administratius i judicials eficaces per afrontar les agressions al personal ferroviari i als passatgers i les infraccions contra trens i instal·lacions.