Coincidint amb la celebració a Madrid del World Pride 2017, la gran festa mundial de l'Orgull LGTB, el rector de la parròquia de la Immaculada Concepció de l'Hospitalet de Llobregat, Custodio Ballester, va assegurar a la missa de diumenge que l'homosexualitat és «un pecat gravíssim» perquè va contra la naturalesa de l'ésser humà.

El religiós, conegut per acollir a la seva parròquia un acte d'homenatge a la División Azul, entre altres polèmiques, adverteix els feligresos que amb «els homosexuals mostrant les seves vergonyes a Madrid» encara «acabaran pensant que això de ser gai és normal i està bé, quan resulta que no». Davant aquestes afirmacions, l'Observatori contra l'Homofòbia, que és qui ha denunciat el discurs homòfob de Ballester, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, a través de Twitter, van criticar que discursos «intolerables» com el del rector «fomenten comportaments d'odi».

A la missa, Ballester, que està enfrontat amb bona part dels veïns del barri de Sanfeliu, afegeix que ser homosexual és pecat malgrat que «els que governen han posat unes lleis segons les quals els que diuen el contrari fins i tot poden anar a la presó per un delicte d'odi als homosexuals».