Un home d'uns 50 anys va morir i una dona de 39 anys va resultar ferida crítica ahir al migdia per arma de foc en un bar de Vilanova i la Geltrú.

Els fets van tenir lloc al voltant de les dues del migdia, quan es van sentir trets a l'interior del Sindicat del Vi, situat al carrer Ferrer i Vidal, número 24.

Fonts policials van descartar completament que els fets responguessin a un mòbil terrorista.

La dona va ser traslladada en estat crític a l'Hospital de Bellvitge. Els Mossos d'Esquadra investiguen el cas i si els trets mortals es van acabar disparant finalment dins o fora del bar, i ahir buscaven el presumpte autor dels trets.

Poc després dels trets, la zona va ser acordonada per agents dels Mossos d'Esquadra vestits amb armilles antibales que esperaven que la comitiva judicial, que ja havia arribat al lloc dels fets, aixequés el cos sense vida de l'home tirotejat.

Paral·lelament, un agent dels Mossos d'Esquadra que era a prop de l'establiment va resultar ferit en manipular la seva arma, però fonts de la policia catalana, que també investigaven aquesta circumstància, inicialment la van desvincular del crim al Sindicat del Vi. El mosso, d'entre 40 i 50 anys, també va ser traslladat a l'Hospital de Bellvitge.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va enviar tres ambulàncies i un helicòpter a la ubicació on va tenir lloc el tiroteig per atendre i evacuar els ferits.

La principal hipòtesi que estudiaven ahir els Mossos d'Esquadra era que l'autor dels trets del bar hauria estat una tercera persona que va fugir. Amb l'objectiu de fer-ne la detenció, ahir es va muntar un dispositiu de recerca per localitzar l'agressor.