Un vaixell militar suec va arribar ahir al port sicilià de Catània, al sud d'Itàlia, amb 650 immigrants a bord i nou cadàvers, que havien estat trobats per diverses embarcacions al Mediterrani, van informar mitjans locals. El nombre total de morts és de set dones i dos homes.

Després de l'arribada del vaixell a Catània van començar a aplicar-se els protocols previstos per poder efectuar l'acollida dels immigrants.

Responsables policials locals investiguen a més si entre els immigrants desembarcats hi ha traficants de persones que poguessin haver intervingut en el trànsit dels rescatats al mar.

L'arribada d'aquests immigrants es va produïr que divendres es considerés que almenys seixanta estaven desapareguts arran d'un naufragi ocorregut a la Mediterrània central, segons declaracions de supervivents a l'arribar al port italià de Bríndisi, també al sud.

Fins a aquest port van arribar uns 80 supervivents, els quals viatjaven en una embarcació que va naufragar i que portava a bord unes 140 persones, segons van especificar.