L'exdiputat de CiU Oriol Pujol ha acceptat avui una pena de dos anys i mig de presó, que podria suposar el seu ingrés a la presó, al reconèixer que va cobrar comissions d'empresaris afins a canvi d'utilitzar la seva influència política per afavorir els seus negocis en el cas de les ITV.

Davant el titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona s'ha celebrat avui una vista preliminar, tràmit previ al fet que el cas vagi a judici amb un jurat popular, en la qual Oriol Pujol ha acceptat un acord parcial amb la Fiscalia pel qual assumeix una condemna de dos anys i mig de presó, mentre la seva dona, Anna Vidal, i els empresaris Sergi Pastor i Ricard Puignou s'han conformat amb penes de multa.

En tractar-se d'un pacte parcial, atès que ni l'exnúmero dos de la Diputació de Barcelona Josep Tous ni l'empresari Sergio Alsina -amic íntim d'Oriol Pujol- s'han sumat a l'acord, serà el president del tribunal que hagi de jutjar el cas el que decidirà en els pròxims mesos si dóna per bona la conformitat formalitzada avui per l'exdirigent de CDC. E