Un total de 33 persones, entre les quals hi havia menors i almenys sis nens de menys de 10 anys, van resultar ferides lleus en xocar dos combois del Tren de la Mina, una muntanya russa del Parc d'Atraccions de Madrid que havia passat «tots els controls» que es fan cada dia al recinte madrileny, segons fonts del parc.

L'accident va tenir lloc al voltant de les 14.30 hores, quan van col·lidir els dos combois. Fins al lloc dels fets s'hi van traslladar efectius del Sammur Protecció Civil per atendre els ferits, que van patir contusions i marejos lleus.

Un total de 27 dels 33 ferits van ser traslladats a centres hospitalaris, en concret a l'Hospital Clínic San Carlos, a l'Hospital Universitari Fundación Jiménez Díaz i a l'Hospital Universitari 12 de Octubre.

Els sis restants van preferir anar a un hospital o centre de salut pel seu compte o bé van rebutjar l'assistència sanitària, segons van assenyalar les mateixes fonts d'Emergències Madrid.

Fonts del recinte madrileny, ubicat a la Casa de Campo, van assegurar que l'atracció havia passat «tots els controls» que es fan cada dia al recinte.

Aquestes mateixes fonts van recalcar que tots els ferits són de caràcter lleu, i van demanar «tranquil·litat», tot i que no van amagar el «disgust terrible» ocasionat per l'accident. «Ara mateix, la preocupació és ajudar totes les persones que han tingut aquest ensurt», van afegir.

En aquest sentit, van considerar que és «massa aviat» per conèixer les causes de l'accident, ja que són unes circumstàncies que encara estan investigant els tècnics del parc d'atraccions.

La muntanya russa va tancar-se després que es produís l'accident, encara que la resta d'atraccions del parc van continuar funcionant «amb normalitat». «Hi ha gent que ni s'ha assabentat del que ha passat», van assenyalar des del recinte.

El Tren de la Mina, inaugurat el 2012, té una alçada de 17,5 metres, un recorregut de 450 metres de llarg, gairebé cent segons de durada i arriba a una velocitat màxima de 55 quilòmetres per hora. L'atracció està dirigida a tots els públics, encara que per poder pujar-hi cal tenir com a mínim un metre d'alçada.

El d'avui és el tercer accident que té lloc al Parc d'Atraccions de Madrid des del 2013, quan va morir un operari alemany després de quedar atrapat a més de 30 metres d'altura mentre canviava peces d'una atracció. El maig hi va haver un altre accident laboral en què un treballador de 36 anys va resultar ferit de caràcter greu en ser colpejat per una vagoneta del Tornado, una muntanya russa invertida.